Családiház fűtések

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták


A családi házak fűtése mindig fontos és sokakat érintő kérdés. Ezért külön oldalon mutatjuk be azokat a CARBOROBOT kazánokat, amelyek alkalmasak egy önálló családiház fűtésére.
Családiházhoz mekkora kazán kell?

 

— A szükséges teljesítményt kétféleképpen számolhatjuk ki. Az épület fűtött alapterületét 3m belmagassággal szorozva megkapjuk a ház közelítő térfogatát. A fűtési teljesítményt 65W/m3-el számoljuk régi épületnél, és új, jól szigetelt háznál 40W/m3 értékkel számoljunk.

Másként is számolhatunk:
hőszigetelés szerint a lakóépületeket 3 osztályba sorolhatjuk:
I. 116 W/m2 korszerűen hőszigetelt épület,
II. 128 W/m2 szokásosan hőszigetelt épület,
III. 191 W/m2 régi, csekély hőszigetelésű épület.

Ne felejtsük el a használati melegvizet sem figyelembe venni, A melegvíz-szolgáltatás a személyi tisztálkodáson kívül a mosás és konyhai mosogatás melegvíz-igényét is tartalmazza, az energiaszükséglet: felnőttekre 4337 MJ/év, gyermekekre 2216 MJ/év.
— A CARBOROBOT kazánok jellemzője, hogy rosszabb fűtőanyagokkal is képesek a névleges teljesítmény leadására. Emiatt nem kell a számolásnál "rátartani" . A másik fontos dolog, hogy a névlegesnél kisebb teljesítménnyel is haszálhatóak a kazánok, tehát pl.egy Farmer 40-es kiválóan használható 10kW hőigény esetén is.
— A legkisebb CARBOROBOT berendezés a C30 kb. 600 légköbméter (kb. 200m2 terület) kifűtésére alkalmas.
— A nagyobb épületekhez, 800 légköbméter méretig (kb. 300m2 terület) a C40 és a Farmer 40 kazánok ajánlottak.
— Többlakásos épületet, műhely-üvegház-úszómedence kiegészítéssel a Farmer 60 és a C80 típusokkal lehet kifűteni.
— A Classic és a Farmer típusok automatikus működésűek, ezért használatuk kevés munkát igényel, akár több napig sem kell a fűtéssel foglalkozni.


Családiházban használható szilárd fűtőanyagok fajtái

 — A családiház fűtésénél fontos a kényelem. A legkényelmesebb fűtést a legtöményebb fűtőanyagokkal érjük el, mivel ezekkel működnek a kazánok a leghosszabb ideig. Ilyen anyagok a szén és a pelletek.
— Itt jelezzük, hogy sok téves információ kering a pellet fűtésről. A fapellet alapú kazánok csak fapellettel működnek, az olcsóbb agripellettel nem. A fapellet fűtés nem olcsó, jóval drágább az agripellet, szén, vagy faapríték használatnál. Kazánválasztáskor feltétlenül kérdezzen rá a használható fűtőanyagfajtákra.
— A tűzifa viszonylag olcsó, sok helyi forrás van, a hulladék deszka, bontott faanyag is eltüzelhető. A biobrikett szintén kiváló fűtőanyag, de jóval drágább a tüzifánál. Vegyszerrel kezelt fa, forgácslemez, préselt lemezek viszont mérgező anyagokat bocsátanak ki, ne használjuk.
— Olcsóbb fűtőanyag a faapríték, ám ennek használatához kb. 5-ször annyi tárolóhely kell mint a szénhez, mivel ez az anyag lazább, hígabb és a fűtőértéke is kisebb. A faapríték általában nedvesebb az ideálisnál (sokszor 25-30%) Emiatt a fa energiájának jelentős része a párologtatásra fordítódik. Ezek együttesen azt eredményezik, hogy a faapríték használata mellett egy átlagos ház esetén 12-14 óránként kell a kazánt feltölteni.
— A gabonák, (kukorica, búza, zab,stb.) szénhez, pellethez, vagy aprítékhoz keverve használhatók a BIO és a Farmer típusokban. A gabonák közepes, ill. alacsony fűtőértékűek. Használatuk akkor gazdaságos, ha olcsón jutunk hozzá, pl. termelő által kínált romlott gabona. Csávázott(vegyszerrel kezelt) vetőmagot soha ne használjunk, mert mérgezést okozhat.
— Amivel családiháznál nem érdemes fűteni, a faforgács, fűrészpor. Könnyű, laza, sok helyet foglal. Szénhez, pellethez, aprítékhoz keverve elégethető, de számottevő energiát nem nyerünk belőle.

További információk Fűtőanyagok


CARBOROBOT Classic 30

 

A Classic 30 kiskazán családiházak fűtésére lett kifejlesztve. A Classic változat szénnel működik, a Classic BIO változat alkalmas biomassza eltüzelésére is.


CARBOROBOT Classic 40


.

Ezek a kisteljesítményű kazánok alkalmasak családi házak fűtésére. Léteznek csak szénnel működő és több fűtőanyaggal is működő típusok.


CARBOROBOT Farmer 40 & 60


 

 

 

A Farmer ideális vidéki kazán. Az automatikus bio és szénműködés melett lehetőség van fahasábok, és házkörüli növényi hulladékok eltüzelésére is. Megfelelő kiegészítőkkel használati melegvizet is ad.


Használati melegvíz


 

A CARBOROBOT kazánok alkalmasak hálózati víz felmelegítésére egy külön felszerelhető hőcserélő egység segítségével(CARBOROBOT SHW 30) vagy puffer tartály használatával.

További információkn Melegvíz

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com