Keverékek        

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták


A keverékek

A keverékek a legfontosabb irányzatot képviselik a CARBOROBOT kazánok különleges tulajdonságainak kihasználásban, a biomassza égetésben. Sok anyag önmagában használva nehezen szabályozható, vagy rosszul égő. Magas a nedvességtartalma, kicsi a sűrűsége, kicsi az illótartalma, vagy ellenkezőleg, sok és nehezen égő gáz szabadul fel égetéskor. Ha a rendelkezésre álló anyagokat keverjük, egymás rossz tulajdonságát csökkentik és jobb kezelhetőséget kapunk. A keverés nem bonyolult dolog, elég ha a két anyagot kisebb adagokban(vödör) egymásra öntjük, vagy kisebb adagokban váltakozva a tartályba juttatjuk. Pellet keverőanyag esetén nem célszerű előre bekeverni nagyobb mennyiséget, mivel a pellet nedvességre érzékeny és a másik komponens nagyobb nedvességtartalma miatt széteshet.

A CARBOROBOT Classic szénkazánokban szénhez keverve általában max. 10-30% biomassza lehet.

A CARBOROBOT BIO (Farmer, Automat, Steam) jelű változataiban sokféle biomassza tisztán is használható, nem csak szén keverékben.  

Két fő keverési irányzat van:
Szén-biomassza együttégetés(co-firing)
Különböző biomassza források egymás közötti keverése.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cofiring


Együtt égetés, co-firing technológia

A leginkább érdekes irányzat az együtt égetés, co-firing. Ez a szén és biomassza egyidőben, egy tűztérben történő égetését jelenti. Erőművi szinten hatalmas anyagmennyiségek elégetésre alkalmazzák, ám a CARBOROBOT kazánok ezt a lehetőséget a co-firing technológiát elérhetővé teszik a legkisebb kazánok esetében is. A szén nagyon kedvező keverőanyag a gyengébb minőségű, vagy nedves biomassza égetéséhez. Az együtt égetés jelentősen csökkenti a szénnek felrótt szennyező tulajdonságokat és lehetővé teszi a hígabb, kicsi fűtőértékű biomassza(apríték, poros ocsúk, korpa, gabonák) kényelmes használatát. A co-firing technológia jelentősen megkönnyíti a felhasználó dolgát a fűtőanyag választásban, mivel jó minőségű szén mellé nagyon sokféle biomasszát keverhet úgy, hogy a kazán beállításait alig kell megváltoztatni és kényelmesen kezelhető marad a rendszer.
A szénkeverésnek fontos iránya, a szalma és az energiafű keverékek. Mivel a szalma és az enegiafű nagymennyiségű klórt és alkáli fémet(főleg kálium) tartalmaz, ezek korrózióveszélyt és lerakódásokat okoznak a kazánokban. A klór egy része akár sósav formájában is távozhat a kéményből, a kálium klorid pedig a kazán belsejében és a kéményben okoz lerakódásokat. (Sokan tévesen ezt a lerakódást szilíciumnak gondolják). A szénben levő kén és alumíniumszilikátok a szalma klór és kálium tartalmát más vegyületbe viszik, így nem alakul ki korrozív klóros lerakódás.Szén+energiafű pellet


Szén+faaprítékSzén+kukorica


Szén+búzaSzén+ocsú


Biomassza keverékek

A mezőgazdaságból nagyon sokféle anyag, melléktermék, hulladék kerül égetésre. Ezek állaga, összetétele, nedvességtartalma változó. Amennyiben fontos, hogy csak bio(megújuló) források legyenek felhasználva, akkor a keverékekhez nem használunk szenet. A faapríték és a pelletek képezik azt a jól használható alapot, amihez gyengébb minőségű anyagot keverve jó eredményt érhetünk el. A keverékek jól használható arányát próbákkal kell maghatározni. A biomassza keverékek érzékenyek a nedvességre, mindenképpen száraz helyen kell tárolni az összetevőket


Apríték+ocsú


Apríték+búzaPellet+ocsú


Apríték+pellet

.

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com