Hulladékok, melléktermékek

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajtákA CARBOROBOT hulladéktüzelési képessége

A hulladékok nem szabványos anyagok, fűtőanyagnak nem nevezhetőek. Égetésükhöz mindenképpen gyakorlati próba és kísérletezés szükséges. A próbákat megrendelő vásárlás előtt saját érdekében végezze el és az eredmény alapján maga döntsön a kazán megvételéről, az ilyen anyagok használatakor jelentkező problémákért Gyártó nem felel.. Hulladékok használatakor nem várható a szabványos emissziós értékek elérése. Mivel igen nagy a változatosság, kémiai és mechanikai tulajdonságok nagyon eltérőek, nem lehet biztos recepteket adni a használhatóságra. A következő felsorolás iránymutatóul szolgálhat a próbálkozásokhoz. Mindenesetre az nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a CARBOROBOT kazánokat a próbálkozások nem rontják el, legfeljebb nem kapunk kielégítő működést az adott anyaggal, amiért Gyártó nem felel.

Fűrészpor-faforgács: tisztán nem használható, szén-pellet-apríték keverékben elégethető, de könnyen beboltozódik a tárolókban. Ha mód van rá inkább pelletáltassuk, ekkor értékes fűtőanyaggá válik.
Öreg faanyag, raklap: Késes aprítóval aprítsuk, ha sikerül jól aprítani, megpróbálhatjuk.
Korpa-ocsú-léha: tisztán nem jól használhatók, szén-pellet-apríték keverékben elégethető. Pelletálva jobbak a tulajdonságai, de magas fűtőértéket nem kapunk. Gázai nehezen és lassan égnek, ezért csökkentett huzattal égethető. Pelletálláskor lehetőleg keverjünk hozzá jobb minőségű anyagot(pl faforgács, szalma) és ügyeljünk arra, hogy ne legyen magas a nedvességtartalma a pelletnek.
Szőlővenyige, ágak, gallyak: anyagminőségét tekintve igen hasonló a fához, azonban kéreg- és szennyezőanyag-tartalmuk nagyobb. Égetésükkel aprítás után lehet próbálkozni, de a kapott anyag nem azonos a szabványos faaprítékkal, ezért automatikus működést ne várjunk, a kezelőnek sokat kell a tartályban levő anyagot piszkálnia. Jelentős mennyisége ellenére, a kis anyagkoncentráció, a begyűjtés és előfeldolgozás bonyolultsága miatt nem ajánljuk. Aprításnál ügyeljünk arra, hogy ne hosszú, szálas anyag keletkezzen. 1-5cm diszkrét darabok legyenek túlnyomó többségben. Csak jóminőségű
késes aprítógéppel próbálkozzunk! (valószínű rostálni kell aprítás közben és csak faaprítékkal,szénnel, pelletel keverve ad némi eredményt.)
Kukorica csutka zúzalék: Nincsen tesztelve, de valószínű jól égethető tisztán és keverékekben, ha elég apró a zúzalék(5-25mm)
Barackmag, meggy és cseresznyemag: ezek a csonthéjas magok kiválóan égethetők önállóan, illetve szabadon keverhetőek más anyagokhoz is. Figyelem- -a füstgázban cián is megjelenik!!
Mogyoróhéj, dióhéj: kiváló fűtőanyagok, a fentiekhez hasonlóan
Kávébab, kókuszdió héj: kiválóan égethető anyagok.
Törköly: kevés a tapasztalat, száraz állapotban valószínű használható keverékben.
Ló- tehén- kecske- birka trágya: kiszárítva és 3cm körüli méretre aprítva próbálkozhatunk keverve szénnel, faaprítékal, önálló égetésük nem biztos, hogy ehetséges, keverékekben viszont megpróbálhatjuk.(szag!)
Tyúk- pulyka trágya: égetésükre külön előírások vonatkoznak. Csak szárított aprított formában érdemes próbálni, szén-pellet-apríték keverékben érdemes próbálkozni.(szag!)
Olajok: a szilárd fűtőanyagra kis mennyiségben öntve, felitatva elégnek.
Szalmabála: nem használható

Csávázott vetőmag: keverékekben szénnel, faaprítékkal elégethető, de külön szabályok vonatkoznak rá, mérgező.

Mindenféle nehezen égethető szilárd anyag eltüzelésével próbálkozhatunk barnaszénhez esetleg pellethez 10-20% arányban keverve, amennyiben szemcse mérete nem haladja meg 40mm-t.

Figyelem!
A fűtőanyaggal való kísérletezés szakértelmet kíván! A különböző anyagok bekeverése során keletkező füstgázok, valamint salak-pernye összetételét és környezetvédelmi hatását vizsgálni kell, mivel a hozzáadott anyag tartalmazhat káros összetevőket!
Műanyagok, forgácslap, vegyszeres, gombaölővel kezelt vagy festett fahulladék: Farmer elgázosító tűzterében elég, de égetésére hulladékmegsemmisítési szabályok vonatkoznak (nagyon mérgező).


Növényi hulladékok
 

Búza ocsú


Napraforgó héj és léha


Mogyoróhéj


Dióhéj


Vegyes tisztítású ocsú


Szilvamag

Barackmag


Fűrészpor és forgács nem alkalmas!!

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com