"Automat" típusú biomassza kazánok töltőrendszerrel  

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


CARBOROBOT Automat

Fűtőanyag
Típus
Altípus
Automat BIO
Melegvíz 95°C
Automat Steam BIO
Gőz 0,5bar
Névleges telj.
100kW
120kW
120kW
120kW
120kW

Automat Szén 
Melegvíz 95°C
Automat Steam szén
Gőz 0,5bar
Névleges telj.
100kW
120kW
140kW
180kW
300kW

 


A CARBOROBOT BIO Automat kazánok kiválóan felhasználhatók társasházak, műhelyek, kertészeti üvegházak, fóliasátrak, üzemek fűtésénél, mindenütt, ahol igény van a folyamatos, szabályozott felügyelet nélküli automatikus fűtésre.Több darab összekapcsolásával fűtőművekben is használhatóak, helyettesítik a hasonló teljesítményű olaj és gázüzemű kazánokat és használati melegvizet is előállíthatunk vele. Ezekt a berendezéseket telepítjük a mobil konténeres kazánházakba.

Az BIO Automat multifuel működésű típusai, képesek a biomasszából készült nagy salaklaktartalmú agropellet, faapríték, gyümölcs magok, illetve barnaszén fajták eltüzelésére.
Az Automat szenes változatai alapvetően szénnel üzemelnek.

A kazánok hatásfoka 85 -90% között van, a fűtőanyag minőségtől függően, névleges teljesítményük 17MJ/kg(4000kcal/kg) fűtőértékű anyagra van megadva. A kazánok típustól és fűtőanyagtól függően különböző ideig képesek önállóan teljes teljesítménnyel működni, eközben nincsen tennivaló velük. Amennyiben csökken a terhelés, az időtartamok (autonómia) meghosszabbodnak.A külső tartály feltöltésének és a salak komténer tisztításnak a periódusa jobb minőségű fűtőanyag használatával kedvezőbb.

A kazánok tartozéka a füstgázventilátor, az automatikus vezérlés és a multiciklon modul. Érintő kijelzős számítógép vezérli, SMS küldő funkcióval is felszerelhetőek. A különböző tulajdonságú fűtőanyagokhoz, keverékekhez a BIO típusknál tartályba bolygató egység van beépítve. A szenes típusok nem tartalmaznak bolygatót.

A telepítést tapasztalt szakember végezze, a szabványok betartásával, a beüzemelést a Gyártó végzi. A melegvizes típusok telepíthetők nyitott és zárt fűtési rendszerbe is, a biztonsági szelep max.3bar nyomású lehet. A gőzös típusok saját biztonsági szeleppel (0,5bar) rendelkeznek.

A kazán vezérlése kétpontos szabályozású, vagy fűt, vagy várakozik(nem fűt). Ezt víz, vagy szoba termosztáttal lehet elérni. A beállított hőfoknál a ventillátor leáll, és a hőtermelés meredeken csökken. Mivel a sok órányi várakozás közben sem alszik ki, csak nagymértékben lecsökken az égése,(3-5% névleges teljesítmény) ezért nem kell újragyújtani, ilyen egység nincs benne és ha újra bekapcsol 1-2 percen belül felfut az égés teljesítménye. Használatához egyszerű szabványos kémény is elég. Kerüljük a túlméretezett kéményt, az állóhelyzeti túlfűtés elkerülésére. Ha mégis jelentkezik a túl nagy huzat okozta túlfűtés, lehetőség van egy kéményhuzat szabályozó utólagos beépítésére, ami a ventilátor kikapcsolásakor leszűkíti a füstcsövet és nem engedi a túl nagy huzatot érvényesülni a kazánban. A fűtési programokat, vagy egyéb vezérlési igényt külön egységgel lehet megvalósítani.

Az óránkénti pellet és szénfogyasztás értéke szünetmentes működésre vonatkozik. Ha nem kell a meleg és áll, akkor nem fogyaszt fűtőanyagot. Emiatt a szezonban elhasznált fűtőanyag mennyisége a fűtött óráktól függ. Ezt nehéz pontosan előre jelezni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy egy köbméter földgáz kb. 2kg pelletnek, vagy szénnek felel meg, amiből már számolni lehet a várható fogyasztást. A mi éghajlatunkon nagyjából 1000 óra fűtési idővel lehet számolni egy szezonra, átlagos épület esetén.

A kazán mindenféle csőfajtával, szivattyúval és hőleadóval használható, de a műanyag csöves rendszereket nem lehet közvetlenül a kazánhoz kapcsolni, csak pufferen vagy hőcserélőn keresztül, hőfokvédelemmel. A kazán védelme miatt a visszatérő víz hőfokát magasan kell tartani(60°C), keverőszelepre szükség van.

A CARBOROBOT és a FEEDLAN rendszer sokféle módon kombinálható. A különböző méretű tárolók, a töltőcsigák hossza és iránya szabadon választhatóak. Emiatt a könnyen lehet adaptálni a rendszert a felhasználó igényeihez.

CARBOROBOT Automat és a FEEDLAN töltőrendszer
KT. Külső tárolók
T1. Töltőcsiga 1
KH. Töltőajtó/tűzgátló
A1. Összekötő cső
A2. Terítőcsiga
A3. Pernyecsiga
A4. Pernyecső
SU. Salakürítő csiga
A5. Salakfogadó fej
A6. Billenőajtó motor
SF. Salakfelhordó csiga
A7. Salakcső
ST. Salaktároló
8. Bolygató motor
16. Rostély motor
48. Rázómotor

 


A300kW csigás tartállyal(12m3), és kuka salaktárolóval(110liter)A300kW csigás tartállyal(12m3), pellet töltővel és kuka salaktárolóval(110liter)


A300kW éklétrás tárolóval (20m3) és konténeres salaktárolóval (4m3)

 Automat telepítési minták

Minta telepítés, A300 BIO éklétrás tárolóval, iskola fűtése

VIDEO

Az iskolaudvarban elhelyezett kazánház és tolótetős aprítéktároló

 


A300kW éklétrás tárolóval (30m3) és salak kukával (110liter).


 


A300kW éklétrás tárolóval, felülnézet


 

2db A300kW éklétrás tárolóval, felülnézet


 

2db A140kW éklétrás tárolóval, felülnézet


 

4 db A300kW éklétrás tárolóval, felülnézet

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com