FEEDLAN vezérlőrenszer

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták

Tervezési segédletek

Árlista


Cég infó


FEEDLAN vezérlés

A FEEDLAN töltőrendszer tárolókból és csigákból összeállított anyagmozgató rendszer, amit mikroprocesszor irányít. A FEEDLAN rendszert a CARBOROBOT Automat kazánokhoz alkalmazzuk. A tartalék áramkörök vannak beépítve, ezek akkor nyújtanak segítséget, ha pl. villámcsapás éri a hálózatot és az alap vezérlés megsérül. A kezelő néhány mozdulattal át tudja kapcsolni a kazánt tartalék vezérlésre, amivel tovább működik a rendszer, és a javításig működtetni lehet a kazánt.

A háromfázisú csigamotorok egy részét a vezérlés előre és hátra is tudja forgatni. Ez főleg a csigáknál követelmény, mivel ha beszorulnak, akkor csak így lehet megpróbálni kiszabadítani. A csigák tengelyén forgásfigyelő érzékelő van, ami egyenletes impulzusokat ad a csiga forgása közben. Ha az impulzusok elkezdenek késni, akkor a csiga szorul. Ekkor a vezérlés előre-hátra forgatással próbálkozik. Ha 3 próbálkozás után sem tud a motor rendesen előre forogni,akkor hibaüzenettel leáll az adott motor. Újraindítani csak a hiba törlésével lehet. Természetesen előtte ellenőrizzük az elakadás okát.


FEEDLAN     AVR LCD kijelzőAz AVR kezelő célszámítógép a kazán gyári alap kezelője. Gombokkal kezelhető és monokróm LCD kijelzőn láthatóak az adatok. Az ANDROID hibája esetén az AVR kijelző lapos fekete vezetékét az ARM központi panel J5 csatlakozójába kell dugni, ekkor az AVR kezelőről lehet a beállításokat módosítani. Ilyenkor az ANDROID kijelző 1 perc után kikapcsol.

FEEDLAN     ARM Android érintőképernyő


Ez egy színes érintőkijelzős számítógép, (SAMSUNG 7” tablet) ami Bluetooth-al kapcsolódik a központi ARM panelhez. Grafikus program fut a kezelőn, ami a fontosabb folyamatokat mutatja és szöveges tájékoztatást ad a kazán állapotáról.
Az ANDROID tablet egy kényelmi eszköz, ami segít a bonyolult kazánbeállítások egyszerűbb elvégzésében.

A BIO kazánok 80kW teljesítményig alap esetben AVR LCD kezelőgombos kijelzővel vannak felszerelve. Amennyiben a kényelmesebben kezelhető ARM Android érintőképernyős színes grafikus kijelzőt is igénylik, azt külön kell megvenni, ára itt található. A 100kW feletti BIO és Automat típusok gyárilag mindkét kijelzőt megkapják.
.

A kezelés megkönnyírtésére érintőkijelzőt alkalmazunk, amin el lehet érni az összes beállítást.

Az erősáramú rész végzi a csigák irányváltását, a motorok védelmét.

Rádiós hibajelző modul (alaptartozék)


Mindegyik Bio kazánnak tartozéka a rádiós csengő, amit a kazán 30m-es körzetében kell elhelyezni, egy konnektorba dugva. A rádiós csengő a hibajelzésekre egyforma csengetéssel hívja fel a figyelmet. Ekkor a kijelzőn levő Aktuális hiba oldalon megnézhetjük, milyen hibát érzékelt a vezérlés.

Amennyiben ennél nagyobb távolságra kell a jelzés, úgy javasoljuk egy SMS küldő egység megrendelését, amit a kazán vezérléséből kapott jellel működtetni lehet. Az SMS egység külön tartozékként megrendelhető a Gyártótól.


Szénkazán kiegészítő hibajelző modulE rendszerrel lehetővé válik a kazán tartályának falára rakódó „összeálló” szén tüzelőanyagok tűztérbe juttatása, csökkenti a boltozódást. A panel további kommunikációs célokra is használható, a kazán állapotát és hibáit képes SMS üzenetek formájában elküldeni.  Ára itt található
A rendszer egy alap panelből és hozzá csatlakoztatott érzékelőből tevődik össze. A teljes kiépítésben a következő funkciók érhetőek el:
- rázómotor vezérlés (állítható rázási és szünetidővel)
- KZ kezelő panel (szünetidő állító potenciométer és állapotjelző LED-ek )
- tartály szintjelzés (üres tartály esetén hibajelzés)
- füsthőmérséklet érzékelés, amivel a kialvást érzékelni lehet. (hibajelzés és a kazán megállítása)
- rádiós csengő vezérlése(vezeték nélküli csengetési funkció hibajelzésnél)
- SMS modul (SMS értesítés a hibajelzésről, akár 3 telefonszámra, hiba megnevezésével, állapotlekérdezés, Kazán stop parancs, 2db külső relé vezérlése)

A panelt Atmel ATMEGA32 mikrokontroller vezérli, előre programozottan, a megrendelt funkcióknak megfelelően.       

FEEDLAN SMS modul


A CARBOROBOT ARM kazánvezérlő panel kiegészíthető egy FEEDLAN SMS modullal. Ekkor kétirányú kommunikációs célokra is használható a kazán vezérlése. A kazán állapotát, hibáit, illetve csatlakoztatott külső eszközök aktuális állapotát képes SMS üzenetek formájában elküldeni. A kazán hőmérséklet/nyomás állítását, működésének ki/be kapcsolását is elvégezhetjük SMS üzenetekkel. Minden kazán alaptartozéka az ARM vezérlőpanelen két kapcsolható relé (Relé A, Relé B) és további kiegészítő külső eszközök (16db) kapcsolhatók a vezérlőpanelhez. A két alap relét és a külső eszközökön található kimeneti reléket SMS segítségével ki/be kapcsolhatjuk. Evvel más funkciók távirányítása is lehetségesé válik (pl. lámpák, vagy szellőző ventilátorok, sziréna ki/be kapcsolása, szint és nyitásérzékelők állapotának megjelenítése, lekérdezése)
SMS modul max. 3 előre beállított telefonszámra tud üzenetet küldeni szöveges formában és képes utasításokat fogadni. Az SMS szövegéből a hiba okáról is értesülhetünk. pl.: „Kazan hiba – Tuz kialudt” üzenet formájában.

 

FEEDLAN külső eszközök
Az ARM kazánvezérlő panel kiegészíthető 16db FEEDLAN külső eszköz modullal. Ezek a modulok lehetnek hőmérők, páratartalom mérők. A modulok saját relé kimentekkel is el vannak látva. A modulok a kazán SMS modulján keresztül lekérdezhetőek(hány fok van a 3. sz külső eszköznél), iklletve a megadott eszköz relé kimente be-ki kapcsolható telefon segítségével. Evvel egy kiterjedt területről tudunk információt szerezni, milyen a hőmérséklet, vagy a páratartalon. Lámpákat, ventilátorokat tudunk távoból be-ki kapcsolni.

1 Az 1. sz Külső eszköz elektronika doboza (pl. ez egy levegő hőmérséklet mérő eszköz)
2 Kábel kapcsolat az ARM kazánvezérlővel
3 Relé „A” jelző LED Ez a kimenet kapcsolható a kijelzőről is és SMS üzenettel is. SMS státusz lekérdezésnél látható az állapota.
4 Relé „B” jelző LED Ez a kimenet kapcsolható a kijelzőről is és SMS üzenettel is. SMS státusz lekérdezésnél látható az állapota.
5 Az 1.sz Külső eszköz bemenetének kapcsolója (A kapcsoló hatására a Kijelzőn megjelenik a kapcsoló állása(fel-ON, le- OFF) és SMS státusz lekérdezésnél szintén látható, hogyan áll a kapcsoló. Ez a bemenet nem működtet semmit, csak állapotjelző)
6 Külső eszköz Relé 1 kimenetre kapcsolt végrehajtó relé. Az 1.sz. Külső eszköz által kapcsolt végrehajtó relé, további kapcsoláshoz. Ez a kimenet kapcsolható a kijelzőről is és SMS üzenettel is. SMS státusz lekérdezésnél látható az állapota.
7 Jelző LED. Az 1.sz Külső eszköz Relé 1 kimenetre kötött Végrehajtó relé állapotát mutatja. (Világít, ha a Relé 1 kimenetre kötött végrehajtó relé tekercse behúz)

 

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com