Környezetvédelmi szabályok  

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták


Szabványoknak való megfelelőség

Biomassza használattal mindegyik CARBOROBOT kazántípus teljesíti a hazai emissziós feltételeket. (Pl. szilárd anyag: 100mg/m3)

Széntüzelés (fosszilis) esetén a 120kW vagy kisebb Classic - BIO és az Automat kazánjaink minden követelménynek megfelelnek, felhasználhatók a pályázatokban.
Szintén megfelenek az extra szigorú emissziós előírásnak
.a Classic 300kW és Automat 300kW-os típusaink. (szénmonoxid 300mg/m3)

A 140kW és 180kW-os típusokat szén felhasználásra nem javasoljuk telepíteni, mert ezek a kazánok az EU szabványnak megfelelnek (CO 1200mg/m3), de a 53/2017. (X. 18.) FM rendeletnek nem (CO 300mg/m3). ami az EU-nál sokkal szigorúbb speciális magyar előírás.

Viszont ha biomasszát kívánnak használni, akkor 140kW és 180kW-os típusok is telepíthetőek, mivel a biomasszára vonatkozó előírásnak megfelelnek.
(CO 1500mg/m3).


Fontosabb hazai környezetvédelmi kibocsátási szabályok

Emissziós határértékek 53/2017. (X. 18.) FM rendelet szerint (csak a 140 - 180 - 300kW-os típusoknál)

Összesítési szabály
3. § (1) A legalább kettő különálló tüzelőberendezés füstgázainak közös kéményen keresztül történő kibocsátása esetén a tüzelőberendezéseket egy tüzelőberendezésnek kell tekinteni, és névleges bemenő hőteljesítményeiket a teljes névleges bemenő hőteljesítmény kiszámításához össze kell adni.
(2) Ha legalább kettő tüzelőberendezést úgy létesítenek, hogy a műszaki és gazdasági tényezők figyelembevételével a területi környezetvédelmi hatóság (a továbbiakban: környezetvédelmi hatóság) engedélyében foglaltak szerint füstgázaik közös kéményen keresztül kiengedhetők, a tüzelőberendezéseket egy tüzelőberendezésnek kell tekinteni, és névleges bemenő hőteljesítményeiket a teljes névleges bemenő hőteljesítmény kiszámításához össze kell adni.
(3) A teljes névleges bemenő hőteljesítményt a tüzelőberendezések esetében a levegővédelmi követelményeket megállapító engedélyben fel kell tüntetni.

Evvel a szabállyal megszűnt a korábbi bizonytalankodás, és pl. 2db 120-as kazán egymás mellé telepítve nem mérésköteles, mert nem közös, hanem külön kéménybe vannak kötve, tehát nem adódik össze a teljesítmény és így nem haladja meg a 140kW-os mérési határt.


Kazánok minőségi előírása MSZ-EN 303-5

Ez az európaival harmonizált szabvány határozza meg, milyen minőségű a kazán tüzeléstechnikai szempontból. Egész Európában ezek alapján osztályozzák és engedélyezik a kazánokat. CARBOROBOT jelenleg a 3. osztály értékeire van bemérve. Fejlesztések után a BIO típusok por emissziója DINplus fapellet használatánál már megfelel a 4. osztálynak is.

A CARBOROBOT BIO biomassza kazánokat az MSZ EN 303-5 szabvány 3. osztályának megfelelő emissziós értékekre lehet beállítani, megfelelő mérőműszerrel (Pl. TESTO 330). Ebben a szabványban megjelölt emissziót „DINplus” (German DIN 51731) vagy „A1-A2” (MSZ EN ISO 17225) minőségű fapellet felhasználásával lehet elérni. Ettől eltérő anyagok használata esetén Gyártó nem tudja garantálni a szabványoknak megfelelő emissziót. A kazánok nincsenek felszerelve olyan műszerrel, ami a fűtőanyag minőségváltozásainak automatikus követését és az automatikus emisszió korrekciót lehetővé tennék. A kazán használata során szükségessé váló emisszió beállítás, ellenőrző mérés szervezése, finanszírozása a Felhasználó feladata, ez nem a Gyártó garanciális kötelezettsége. A kazánok csak saját kéménnyel használhatóak és csak egy kazánt lehet egy kéménybe kötni.

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com