Környezetvédelmi szabályok  

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták


Szabványoknak való megfelelőség

Biomassza használattal mindegyik CARBOROBOT kazántípus teljesíti a hazai emissziós feltételeket. (Pl. szilárd anyag: 150mg/m3)

Széntüzelés (fosszilis) esetén a 120kW vagy kisebb Classic - BIO és az Automat kazánjaink minden követelménynek megfelelnek, felhasználhatók a pályázatokban.
Szintén megfelenek az extra szigorú
emissziós előírásnak (szénmonoxid 250mg/m3).a Classic300kW és Automat 300kW-os típusaink.

Szén felhasználására a 140kW és 180kW-os típusokat nem javasoljuk telepíteni, mert ezek a kazánok az EU szabványnak megfelelnek (CO 1200mg/m3), de a magyar KÖM23/2001 szabványnak nem (CO 250mg/m3). ami az EU-nál sokkal szigorúbb speciális magyar előírás.

Viszont ha biomasszát kívánnak használni, akkor 140kW és 180kW-os típusok is telepíthetőek, mivel a biomasszára vonatkozó előírásnak megfelelnek.
(CO 1000mg/m3).


Fontosabb hazai környezetvédelmi kibocsátási szabályok

A széntüzelésre vonatkozó kéndioxid(SO2) emisszió előírásai, és az eltüzelhető szenek kéntartalmár vonatkozó szabályok 2017-ben változni fognak. A tervezet szerint a határértéknél magasabb kéntartalmú, illetve a limitnél alacsonyabb fűtőértékű szenet, lignitet csak engedéllyel rendelkező tüzelőberendezésben lehet elégetni, ezért csak az engedély birtokosa vásárolhat ilyen tüzelőanyagot. A kereskedésekben ezeket a fűtőanyagokat hatósági igazolvánnyal rendelkezőknek forgalmazható minősítéssel kell ellátni.

 

A CARBOROBOT 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 120kW- os típusai nem méréskötelesek.


Kazánok minőségi előírása MSZ-EN 303-5

Ez az európaival harmonizált szabvány határozza meg, milyen minőségű a kazán tüzeléstechnikai szempontból. Egész Európában ezek alapján osztályozzák és engedélyezik a kazánokat. CARBOROBOT jelenleg a 3. osztály értékeire van bemérve. Fejlesztések után a BIO típusok por emissziója DINplus fapellet használatánál már megfelel a 4. osztálynak is.

A CARBOROBOT BIO biomassza kazánokat az MSZ EN 303-5 szabvány 3. osztályának megfelelő emissziós értékekre lehet beállítani, megfelelő mérőműszerrel (Pl. TESTO 330). Ebben a szabványban megjelölt emissziót „DINplus” (German DIN 51731) vagy „A1-A2” (MSZ EN ISO 17225) minőségű fapellet felhasználásával lehet elérni. Ettől eltérő anyagok használata esetén Gyártó nem tudja garantálni a szabványoknak megfelelő emissziót. A kazánok nincsenek felszerelve olyan műszerrel, ami a fűtőanyag minőségváltozásainak automatikus követését és az automatikus emisszió korrekciót lehetővé tennék. A kazán használata során szükségessé váló emisszió beállítás, ellenőrző mérés szervezése, finanszírozása a Felhasználó feladata, ez nem a Gyártó garanciális kötelezettsége. A kazánok csak saját kéménnyel használhatóak és csak egy kazánt lehet egy kéménybe kötni.

Copyright © 2016 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:+36-13852-862    info@carborobot.com