Fűtőanyagok a Farmer szén-fa kazánokhoz

   
 EN    RU   

| Kezdőlap | Gyártmányok | Referenciák | Videók | Árlista | Tervezés | Cégünkről | Partnerek | Kapcsolat

Biomassza kazánok
         Melegvíz üzemmódra

 • BIO
  Automatikus, pellet, faapríték, multifuel

 • Farmer
  Automatikus, pellet, faapríték,
  tüzifa, multifuel


 • Automat
  Automatikus töltésű,
  pellet, faapríték, multifuel

Gőzkazánok     
        Biomasszával, kisnyomású         gőzre (0,5bar)


Szénkazánok
         Automatikus barnaszén         kazánok melegvíz vagy gőz         üzemmódra


Fűtőanyag töltőrendszer


Fűtőművek

Pálinkafőzde

Konténeres kazánház

Családiház fűtés


Tartozékok
Fűtőanyag fajták

Tervezési segédletek

Árlista


Cég infó


CARBOROBOT Farmer szénkazán fűtőanyagai
Szén fűtőanyagok (foszilis)

Barnaszenek Elsősorban daraszén, optimálisan 5-25mm, szükség esetén 40mm-ig (diószén)
Feketeszenek Alacsonyabb fűtőértékű (nem kokszolható) feketeszén, a fenti méretben. A feketeszén használhatóságát próbákkal kell ellenőrizni (koksz, antracit nem használható)
Szénbrikettek

Általában nem javasoltak, a méretük és a kiolvadó bitumentartalom miatt, de szükség esetén a kisebb méretű(30mm) gyöngybrikett használható

   
Fa és BIObrikett Elgázosító tűztérben 40cm hosszig 40cm átmérőben papírhulladék, házkörüli gallyak, nyesedékek, nem veszélyes egyéb hulladékok BIObrikett: Elgázosító tűztérben a fához hasonlóan elégethető

További információk a fűtőanyagokról


Keverékek a CARBOROBOT szenes típusokhoz

 

Szén-BIO keverék Együtt égetés (co-firing). A szenes típusok alkalmasak 10-30%-ban szénhez kevert egyéb granulált anyagok elégetésére ( agripellet ) , kukorica, búza, napraforgó mag, faapríték ). Próbákkal kell meghatározni a használható arányt.
A fa tűztér


A CARBOROBOT Farmer kazánok különlegessége az elgázosító rendszerű fa tűztér, amiben tüzifa, biobrikett és mindenféle darabos hulledék elégethető.. A tűztérben levő fa égése alul történik, a gázok és a láng egy külön térbe lefelé hagyja el a tűzteret, ezért nem egyszerre ég az egész fa töltet, hanem csak az alsó része izzik. A Farmer impulzus üzemmódban égeti a fát. Ez azt jelenti, hogy a berakott fát nagy teljesítménnyel, az optimális égési viszonyok közt egy menetben égeti el. A kapott hő gyorsan felfűti a kazánt és a fűtési rendszert,. A fa leégése után át lehet kapcsolni automata pellet üzemmódra. Ha gyakran és nagyobb mennyiségű fával akarunk fűteni, akkor puffer tartályt kell a kazánhoz kapcsolni, ami lehetővé teszi, hogy többször feltöltsük a fa tűzteret egy fűtési periódusban, és a keletkezett nagymennyiségű hőt a puffertárolóba vezessük. Az impulzus üzemmód lehetővé teszi, hogy gyorsan túlessünk a puffertároló felfűtésén, egyben azt is biztosítja, hogy a nedvesebb fa is lehetőleg füstmentesen égjen.Mit jelent a CARBOROBOT szénkazán ?

Az automatikusan működő CARBOROBOT kazánok barnaszénnel működő típusait nevezzük szénkazánnak. Ezek a kazánok korlátozottan alkalmasak a szén+biomassza együttégetésre, más néven co-firing működésre is. A co-firing meghatározás a szénhez kevert többféle fűtőanyaggal működő technológiák rövidített neve.

A CARBOROBOT kazánok barnaszénnel működő típusai nevük után nem kapnak semilyen kiegészítést. Egy 80kW-os szénkazán neve pl. Classic 80.

A pellet, multifuel kazánok képesek a széntől eltérő biomassza fűtőanyagok használatára, ezek külön csoportot alkotnak, ezt a BIO névvel jelezzük pl. 80 BIO.

Copyright © 2018 CARBOROBOT
Contact informations     tel/fax:(+36) 13852-862   mobil (+36) 70-314-1888     info@carborobot.com